Gå til sidens hovedinnhold

Ett kyss kostet Therese livet

Den 16 år gamle gutten var villig til å gjøre hva som helst for å få kjæresten tilbake

Therese Johansson Rojo (15) og en 16 år gammel gutt kysser. Kysset varer bare noen sekunder - men koster henne livet, skriver Aftonbladet.

Det har kommet frem i politiavhør med 16-åringen som er siktet for å ha drept Therese natt til søndag 7. juni 2009.

- Jeg var utro
Gutten har forklart at han var utro mot kjæresten sin

I förhör med polisen en dryg månad senare berättar pojken själv om det som hände mellan honom och Therese Johansson Rojo den 2 maj.

- Jeg var utro mot kjæresten min med Therese. Det var omtrent som et tungekyss i to-tre sekunder, har 16-åringen forklart for politiet.

Videre har han fortalt at han og Therese ble enige om å ikke fortelle noen om kysset. Men Therese skammet seg, og delte hemmeligheten med noen venner.

Les også: - Drepte for sin sjalu kjæreste

Drepte for tilgivelse
To uker senere har ryktene nådd 16-åringens kjæreste, som blir rasende og skaller ham ned før hun truer med å hoppe foran toget. Deretter følger flere dager med hatefulle tekstmeldinger mellom de to 16-åringene.

Til slutt sender gutten en sms om at han er villig til å gjøre hva som helst - selv drepe - for å få hennes tilgivelse, melder Aftonbladet.

Ifølge gutten tok hans 16 år gamle kjæreste ham på ordet: Den som skal dø er jenta han var kysset: Therese Johansson Rojo.

- Det var hun som tok det opp. Jeg husker at jeg lurte på hvorfor det måtte være sånn jeg skulle vise henne hvor glad jeg var i henne. Senere spurte jeg om det var noe annet jeg kunne gjøre for å vise det. Men det gikk hun ikke med på, skal gutten ha forklart politiet.

Les også: - SMS kan felle 16-åringene

Drept på skolefest
Therese Johansson Rojo og gutten traff hverandre på en skolefest i Stureby på sveriges nasjonaldag 6. juni. Utpå kvelden bestemte de seg for å trekke seg litt bort fra de andre og snakke ut om det som skjedde måneden før.

Inne i skogen skal 16-åringen ha slått henne i bakhodet med en trestokk før han kvalte henne til døde.

Allerede på vei hjem skal 16-åringen ha ringt kjæresten og fortalt hva han har gjort, og allerede få timer senere blir de to hentet inn til avhør. Dagen etter tilstår gutten drapet.

Les også: Tilsto Therese-drapet

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken