Ett skritt nærmere Toppserien

Damene slo Fortuna Ålesund 2-0 på Valle i dag. Med seier i Harstad neste helg er Vålerenga klare for Toppserien.

17.10.10 17:05

Sandviken er allerede seriemester i 1.divisjon, men bak er det åpent om 2. plassen. Før søndagens serierunde hadde Medkila to poengs forsprang på Fortuna og Vålerenga. Ålseund-damene la beslag på 3. plassen på grunn av bedre målforskjell enn VIF.

Kun seier var dermed godt nok for Vålerenga før dagens toppoppgjør i 1. divisjon. Og damene tok tak i kampen fra start.

- Vi er vanvittig gode i det kollektive presset defensivt. Og så synes jeg at vi presterer bedre og bedre utover i kampen, mens Fortuna dabber mer og mer av. Vi spiller oss til to-tre store sjanser, mens Fortuna er farlig på dødballer, mener spillende trener Cecilie Berg-Hansen.

Lagene gikk til pause med 0-0, men det var ikke spilt mange minutter av andre omgang før Marte Libach sendte Vålerenga opp i ledelsen.

- I pausen ble vi enige om å fortsette det aggressive presset. Vi hadde fokus på å ikke lene oss tilbake og være fornøyd etter en god første omgang, sier Berg-Hansen.

- Offensivt får vi mer rom, det virker som om Fortuna blir litt slitne. Og så slipper vi til svært få sjanser i mot.

Anna Fjeld økte Vålerengas ledelse til 2-0 med rundt femten minutter igjen å spille. Resultatet stod seg ut kampen, og VIF kunne slippe jubelen løs.

Nå venter en helt avgjørende kamp borte mot Medkila neste helg. Medkila vant 3-0 borte mot Voss i dag, og ligger to poeng foran VIF før opprykkskampen.

- Vi skal fortsette å jobbe som vi har gjort hele høsten. Vi utvikler oss for hver uke som går, og skal fortsette å spille vårt spill. Er det godt nok til å rykke opp, så er vi gode nok, avslutter Berg-Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.