*Nettavisen* Nyheter.

Ettåring død - far siktet

Steinkjer/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Faren til ettåringen som ble funnet død i Leksvik onsdag, er siktet for vold mot det forsvarsløse barnet. Kripos er koblet inn i etterforskningen av saken.

27.11.13 19:14

Det var en lege som meldte fra om dødsfallet i parets bolig i Vanvikan i Leksvik kommune klokka 12.40 onsdag ettermiddag. Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på en pressekonferanse onsdag kveld.

Den 29 år gamle barnefaren ble pågrepet, og i løpet av ettermiddagen ble han siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiadvokat Silje Vanvik opplyste at etterforskningen kan ende med at siktelsen blir utvidet. Vanvik bekrefter at det dreier seg om vold mot et forsvarsløst barn.

Politiet har begjært obduksjon av ettåringen. Barnefaren blir trolig fremstilt for varetektsfengsling på fredag.

- Vi har bedt Kripos om bistand i saken, og de er på vei med to kriminalteknikere og en taktiker til Leksvik i denne stund. Teknikerne vil bistå våre lokale teknikere med undersøkelser og vil starte opp arbeidet i løpet av kvelden, fortalte Snorre Haugdahl. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.