*Nettavisen* Nyheter.

Ettåring syk av sjelden e. coli-bakterie på Nøtterøy

Nøtterøy (NTB): En svært sjelden e. coli-bakterie er for første gang påvist i Norge hos en ettåring på Nøtterøy i Vestfold.

28.01.12 15:29

Barnet som ble smittet av bakterien O113 ble syk for et par uker siden, men er nå på bedringens vei, melder tb.no.

Ettersom bakterien tidligere ikke har blitt oppdaget i Norge, tok det tid før helsevesenet kunne påvise e. coli-smitten.

- Akkurat denne bakterien finnes i Sør-Amerika, på New Zealand og andre steder langt borte. I Europa er det registrert bare fire alvorlige tilfeller med smitte av O113 noensinne, sier kommuneoverlege Tore Arne Martinsen i Nøtterøy.

Symptomer på smitten er diaré og oppkast, i sjeldne tilfeller kan pasienten også få nyreskader. Kommuneoverlegen sier årsaken til smitten er ukjent. Bakterien smitter gjennom mat, men kan også smitte fra menneske til menneske.

- Familien har vært ute og reist, men vi importerer jo også mat fra utlandet, så vi er ikke sikre på hvor smitten kommer fra, sier Martinsen til NRK.

Brattås barnehage, hvor ettåringen går, har nå satt inn ekstraordinære hygienetiltak i samarbeid med kommunehelsetjenesten. Kommunen har sendt ut varsel til samtlige foreldre i barnehagen og bedt dem om å levere prøver hvis de har barn som har fått diaré i løpet av de siste ukene.

Både Mattilsynet og Folkehelseinstituttet er varslet om saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.