Ettåringen tilbake i Norge

Foto: (Privat)

Fire dager etter at sønnen til drepte Camilla Samira Olsen ble bortført fra Norge av sin egen far, er han nå trygt hjemme igjen.

05.08.10 08:28

- Både ettåringen og mormoren er trygt hjemme i Norge. De kom hjem for noen timer siden, bekrefter familiens bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, til Nettavisen like etter 21.

Hun forteller at det etter forholdene står bra til med dem begge to, selv om det har vært slitsomt for mormor å reise hjem fra Polen med ettåringen. Larsen er imponert over innsatsviljen til Camillas mor.

Lørdag fant kvinnen sin egen datter knivdrept i et rekkehus på Kolbotn i Akershus.

Les også: - Gutten har i praksis mistet begge foreldrene

Den 36 år gamle barnefaren ble tirsdag siktet for overlagt drap.

Bistås av barnevernet
Larsen understreker at mormoren og gutten er i de beste hender, og at mormoren nå har bistand av barnevernet.

- De er ikke hjemme hos mormor, men befinner seg nå et annet sted i samsvar med barnevernet.

- De trenger fred og ro til å komme seg gjennom dette sammen, sier Larsen.

Ekstremt glad for mormor
- Hvordan går det med gutten?

- Han er en frisk og aktiv gutt, men det er klart at han har vært gjennom en biltransport i Europa som har vært lite tilpasset en ettårings behov. Han trenger skjerming og ro.

Gjensynsgleden med mormor var enorm for den lille gutten.

- Han var mildt sagt ekstremt glad da han så mormor. Han har hengt på henne som en klegg, og avvist alle andre voksne. Han var redd mormor skulle bli borte, forteller bistandsadvokaten.

Viktig innsats
Larsen forteller at prosessen i Polen har gått veldig fint og smertefritt, men at det var helt nødvendig at mormoren var med.

- Det gikk etter planen.

Uten mormorens oppmøte ville det blitt betydelig vanskeligere å få overtalt det polske barnevernet om å få gutten hjem til Norge.

- Under høringen i går var den polske dommeren helt klar på at hun ville at det skulle være et familiemedlem som tok ham med seg hjem, forklarer Larsen.

Skal være minnestund
- Det skal være minnestund for Camilla, men dette har ikke mormoren rukket å planlegge ennå. Hun reiste til Polen allerede tirsdag morgen, og har ikke fått tatt tak i det på nåværende tidspunkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.