RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL HA VOGNA RYDDET VEKK: Etter gjentatte klager fra naboer i Rypevegen, ble det torsdag satt opp brev på inngangsdøra, festet med solid gaffatape. Kommunen vil ha campingvognen fjernet.
VIL HA VOGNA RYDDET VEKK: Etter gjentatte klager fra naboer i Rypevegen, ble det torsdag satt opp brev på inngangsdøra, festet med solid gaffatape. Kommunen vil ha campingvognen fjernet. Foto: Sissel Wessel-Hansen

Etter at naboene klaget, kom dette brevet opp

- Det er uverdig at folk bor på den måten.

Like ved fotballøkka ved Rypevegen på Håpet i Tromsø har det i lang tid stått en campingvogn som tilsynelatende er bebodd, skriver Nordlys.

LES OGSÅ: - Nå vet vi ikke hvor vi skal gjøre av oss

Etter gjentatte klager fra naboer - om søppel og avføring rundt vogna - ble det torsdag 11. september satt opp brev med beskjed om at campingvogna må flyttes innen mandag. Brevet er forfattet på romani, og undertegnet av byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm (FrP).

- Vi har den generelle holdningen at alle velkommen til Tromsø, men ingen kan forsøple og tilgrise byområdene, sier Kanestrøm til Nordlys.

- Ikke bra

Det var prosjektleder i kommunens Tromsømarka-prosjekt, Henrik Romsaas, som hang brevet på campingvogndøra. Han sier meldinger fra naboene tyder på at det er romfolk som bor i campignvogna og en varebil parkert i nærheten.

- Det så ikke bra ut der borte. Vi glad folk sier ifra, vi vil at det skal se fint ut, sier Romsaas, som ikke påtraff beboerne torsdag.

Han forteller at kommunen både i år og i fjor bortviste personer som hadde slått leir uten tillatelse. Blant annet har de jaget folk bort fra Mandelasletta, Kvaløyvegen, fra under Sandnessundbrua og utenfor KULTA i Tromsdalen.

LES OGSÅ:- Dette er uholdbart

- Fra i fjor har vi inntrykk av at det kan være irske eller britiske steinleggere som bor i disse vognene sommerstid og så overlater dem til andre vinterstid. Under Sandnessundbrua sto det steinleggerutstyr i fjor, sier han.

- Det er uverdig at folk bor på den måten der. Dette er noe av det verre jeg har sett, sier Romsaas.

Ingen hjelp

Dårlige erfaringer fra Oslo har ført til at kommunen ikke vil tilby areal eller hygieniske fasiliteter til de som bor i campingvogna i Rypevegen, eller andre i en lignende situasjon, ifølge byråd Kanestrøm

- Vi følger EØS-reglene. Enhver kan komme hit, men må selv skaffe til livets opphold, sier Kanestrøm.

- Så dere vil ikke gi dem noen hjelp?

- Nei.

Les flere saker fra Nordlys her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere