Etterforsker: - Sigrid ble utsatt for vold i campingvogna

Oslo (NTB): Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble utsatt for slag som førte til at politiet fant tallrike spor av blodet hennes i campingvogna som den tiltalte disponerte på Bryn i Oslo. Det slo politiets krimtekniker fast i retten torsdag.

Den tiltalte fortalte i sin egen forklaring at han vasket i campingvogna i tiden etter at 16-åringen forsvant fra Østensjø i Oslo i fjor. Likevel fant kriminalteknikere tallrike spor av blod som ble DNA-prøvet til å være fra den unge jenta da de undersøkte campingvogna i begynnelsen av september i fjor.

- Sigrid Giskegjerde Schjetne har sannsynligvis blitt utsatt for vold i campingvogna. Blodspruten tyder på gjentatt stump vold og sannsynligvis mot hodet, sa politioverbetjent Arvid Bjelkåsen da han la fram resultatene av undersøkelsene i retten torsdag.

Den erfarne politietterforskeren med spesialisering på tolking av blodspor forklarte retten hvorfor han trodde at 16-åringen var i live da hun ble fraktet inn i låven og videre inn i campingvogna. Først der ble hun utsatt for volden som forårsaket sporene som politiet senere fant. Selv om flere av sporene var forsøkt vasket vekk, fant politiet mange flekker som har gitt grunnlag for konklusjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.