Politioverbetjent Arne Erik Håkonsen bekrefter at politiet har opprettet en undersøkelsessak, skriver Ringblad.

Varslet etter tre timer
- Hendelsen skjedde ved 12-tiden forrige fredag, og politiet ble varslet ved 15-tiden. Vi dro til sykehuset og foretok åstedsundersøkelser og fikk en redegjørelse fra de involverte, sier han.

Kunne ikke reddes
Så langt har politiet brakt på det rene at mannen var innlagt på sykehuset, og at han falt eller hoppet ned fra en balkong i 3. etasje.

- Han ble umiddelbart fraktet til intensivavdelingen, men livet sto ikke til å redde, sier politioverbetjenten til Ringblad.

Ingen kritikk
Han understreker at politiet på nåværende tidspunkt ikke har noen grunn til å kritisere Ringerike sykehus.

Torsdag formiddag hadde ikke vitneavhørene startet, og politiet hadde heller ikke fått avdødes journal.

- Vi skal forsøke å finne ut hva som skjedde, og hvorfor. Vi har vært i kontakt med de pårørende, som naturlig nok er svært lei seg, sier Håkonsen.

- Forferdelig trist
Trond Bjørge, avdelingssjef for medisinsk avdeling på Ringerike sykehus, bekrefter dødsfallet.

- Dette er en forferdelig trist historie for den omkomne, pårørende og oss som jobber på sykehuset, sier han til Ringblad.

Bjørge vil av respekt for offeret og de pårørende ikke fortelle så mye om hendelsesforløpet, utover at mannen i 70-årene på en eller annen måte ramlet ned fra balkongen i 3. etasje.

Stengte balkongene
Ringerike sykehus bestemte torsdag kveld at alle balkongene skal stenges av umiddelbart.

Senere skal det gjøres en risikovurdering av om de skal forbli stengt.

Meldte fra til Helsetilsynet
Hendelsen skal ha skjedd like før klokka 12 sist fredag og det ble straks meldt fra til Helsetilsynet.

Politiet ble altså varslet ved 15-tiden, slik at det gikk over tre timer før politiet fikk en melding.

I henhold til nasjonale rutiner skal dødsfall meldes umiddelbart til politiet per telefon. Helsetilsynet sentralt skal varsles elektronisk. Mannen døde ikke umiddelbart.

Likevel var denne saken så spesiell at Bjørge i samråd med Helsetilsynet fant det riktig å melde saken til politiet og Helsetilsynet. Pasienten døde noe senere.

Gjennomgår rutinene
Avdelingssjefen understreker at sykehusets eget kvalitetsutvalg vil se på om sykehuset kunne gjort noe mer for å forhindre det tragiske dødsfallet og se på om det er nødvendig å endre rutiner.

Samtidig understreker Bjørge at det er instanser utenfra, politiet og eventuelt Helsetilsynet som skal granske saken og se på om Ringerike sykehus har håndtert saken korrekt.

Les flere saker på Ringblad