Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker drap: Norsk kvinne død i Stockholm

En direktør er pågrepet, mistenkt for drap på en norsk kvinne i Stockholm.

Kvinnen ble funnet død i en leilighet i Stockholm sentrum onsdag. En person er pågrepet. Politiadvokat Maximillian Berg Molin bekrefter overfor VG at kvinnen er norsk.

En svensk direktør er pågrepet i forbindelse med drapet. Svenske medier skrev torsdag om pågripelsen av mannen som skal være er profilert i Sverige. Han driver et selskap som omsetter for flere hundre millioner kroner årlig.

Hendelsen skjedde i en leilighet i Södermalm tidlig onsdag formiddag. Politiet kom til åstedet to og en halv time etter at de fikk første melding, og har anmeldt seg selv for tjenestefeil, melder Expressen.

Da politiet ankom leiligheten i 12-tiden, ble kvinnen funnet død, trolig som følge av flere knivstikk. Direktøren var også i leiligheten. Han var da blodig. En kniv, som trolig er drapsvåpenet, ble funnet i gården, utenfor leiligheten.

En nabo hørte et skrik fra leiligheten. Et vitne skal ha sett en kniv bli kastet ut av et vindu.

- Jeg har aldri hørt et så fryktelig skrik før. Det var virkelig som dødsangst. Da jeg kom ut på balkongen så jeg et objekt, som jeg med en gang tenkte var en kniv, fly ut fra leiligheten med kraft og landet nede på gården, sier 28 år gamle Ida til Aftonbladet.

påtalemyndigheten sier til Expressen at direktøren og den norske kvinnen kjente hverandre.

Kommentarer til denne saken