Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker drapsmannens far

17-åringen som skjøt og drepte 16 personer i Winnenden er død, men påtalemyndigheten vil etterforske faren hans.

Den psykisk syke Tim Kretschmer (17) hentet usikrede våpen fra farens soverom før massakren på Alsbertville-Realschule i Winnenden i Tyskland.

Nå blir faren etterforsket for uaktsomt drap, melder tyske Bild på nett. Faren, som var medlem av et skytterlag, skal ha lært sønnen våpenbruk allerede fra han var 10 år, og kan dermed bli straffet for brudd på våpenloven. I tillegg fant politiet rundt 4500 patroner løst i huset til Tims familie.

Traumatiserte vitner
I mellomtiden fortsetter avhørene av vitnene til tragedien. Denne delen av etterforskningen går langsomt framover, blant annet fordi mange av elevene er til dels svært traumatisert og får psykologisk behandling. Disse vil være under utredning fram ut denne uken.

Gjenopptar undervisningen
Mandag vendte en del av elevene tilbake til skolen og den frivillige undervisningen. De ble transportert i busser til midlertidige undervisningslokaler.

Ni alvorlig skadet
Ni personer er alvorlig skadet etter skytingen og ligger fortsatt på sykehus.

Politiet har opplyst at åtte av de ni elevene som ble drept, var jenter. Alle de tre drepte lærerne var kvinner, og de fleste ofrene ble skutt i hodet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken