Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker fire voldtekter på russetreff

De to siste skjedde natt til søndag.

– Jeg kan bekrefte at vi har registrert to nye voldtektssaker natt til søndag. I tillegg til overfallsvoldtekten som skjedde utenfor parkområdet natt til lørdag, registrerte vi enda en voldtektssak i går, sier politiinspektør Fredrik M. Soma i Rogaland politidistrikt til NTB.

Dermed etterforsker politiet til sammen fire voldtektssaker.

– Bortsett fra overfallsvoldtekten har alle sakene skjedd inne på parkområdet hvor russen oppholder seg, sier Soma.

Alle jentene er russ

Han sier det ikke er noen sammenheng mellom de tre sakene inne på festivalområdet og overfallsvoldtekten som skjedde noen hundre meter utenfor.

Alle de fornærmede er jenter som har deltatt på landstreffet for russen.

Politiet har innledet etterforskning av de tre siste sakene, men kan foreløpig ikke gi mye informasjon, annet enn at det er russejenter som gått til anmeldelse av voldtekter.

– Vi har prioritert overfallsvoldtekten og har jobbet med den andre saken fra lørdag. Vi er helt i startgropen med etterforskningen av de to siste sakene, så det er litt tidlig å si noe om etterforskningen. Men det er åpenbart at dette er saker vi må se på og vurdere hvilke etterforskningsskritt vi må ta, sier Soma.

Han forteller at politiet som er utstasjonert i Kongeparken jobber med etterforskning av sakene.

Lokal dialekt

Jenta som skal ha blitt voldtatt utenfor landstreffområdet i Kongeparken natt til lørdag, har forklart at en av gjerningsmennene snakket lokal dialekt, skriver Stavanger Aftenblad. Det kan bety at politiet står overfor i alle fall én lokal gjerningsmann.

Jenta skal i avhør ha forklart at gjerningsmennene var iført hettegenser, muligens grå. Politiet har bedt om hjelp fra publikum og fikk i løpet av lørdagen inn flere tips.

Politiet er på jakt etter minst tre unge menn i russedress i forbindelse med overfallsvoldtekten.

Sikkerhet

Rundt 12.000 feststemte russ fra hele landet er samlet i Kongeparken denne helgen. Presse- og sikkerhetssjef for russetreffet, Håkon Lund, fortalte til NTB lørdag at 2.500 personer jobber på landstreffområdet, over 1.000 av dem er frivillige. Sammen med russen blir det hele til en liten by der sikkerheten er høyt prioritert.

Jenter oppfordres til å gå med venner, og klarer de ikke å gjøre rede for seg, blir de hentet og tatt hånd om av mannskaper fra Røde Kors.

Videre er alle områder i parken gjerdet inn, og alle områdene er lyssatte. Det er også videoovervåking.

Likevel er det umulig å være 100 prosent sikret mot at noe kriminelt kan skje, sa Lund. (©NTB)

Les også: Lokal gjerningsmann kan stå bak voldtekt ved Kongeparken

Kommentarer til denne saken