Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker føler politiet sviktet Christoffer

Tønsberg (NTB): Politietterforskere ønsket å pågripe stefaren tre uker etter at Christoffer Gjerstad Kihle døde i 2005, men så ble saken plutselig henlagt.

Opplysningene kom fra politibetjent Rolf-Arne Sætre da han vitnet under ankebehandlingen av rettssaken mot Christoffers mor i Agder lagmannsrett fredag. Den 38 år gamle kvinnen er tiltalt for passiv medvirkning til at ektemannen og Christoffers stefar mishandlet den vesle gutten til døde i 2005 under særdeles skjerpende omstendigheter.

Politimannen benyttet anledningen til også å si noe om sine egne vurderinger rundt etterforskningen og rettsprosessen i saken som nå er inne i sin fjerde fulle bevisførsel i domstolen. Trolig vil saken om passiv medvirkning gå helt til Høyesterett før en rettskraftig dom mot moren foreligger.

Christoffer Gjerstad Kihle døde 2. februar 2005, og det er senere blitt pekt på at mange praktiske og formelle feil ble begått fordi det raskt spredte seg en holdning om at åtteåringen hadde tatt sitt eget liv. Fra 11. til 18. februar ble det likevel gjennomført om lag 40 avhør, og de fem etterforskerne på saken fikk et stadig sterkere inntrykk av at de mange skadene på gutten ikke kunne være selvpåført.

Mistanken ble rettet mot stefaren, og tjenestemennene var innstilt på å pågripe stefaren og sikte ham for drap. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren