RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterforsker mulig kobling mellom kunsttyverier

Bergen (NTB): Politiet ser etter likhetstrekk mellom tyveriet fra Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum lørdag morgen og et tyveri fra det samme museet for to år siden.

I desember 2010 ble museet frastjålet 40 gjenstander fra den samme samlingen. Denne saken ble henlagt, men politiet i Bergen mener det kan finnes spor i den henlagte saken som muligens kan bidra i etterforskningen av tyveriet lørdag.

- Det var et tilsvarende tyveri, det var lignende gjenstander som ble stjålet den gangen. Når vi får et lignende tyveri er det naturlig å se på likhetstrekk og forsøke å finne spor fra den saken som kan knyttes til tyveriet i helgen, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Over 20 gjenstander fra museets Kina-samling ble stjålet. Alarmen gikk klokken 5.20 lørdag morgen. Det var minst to personer involvert i innbruddet, og de befant seg inne i museet i snaut halvannet minutt. Like før innbruddet fikk politiet melding om to bilbranner i Bergen, henholdsvis fem og ti minutter før innbruddet.

- Det er også tre åsteder vi ser sammenheng mellom. Det gjelder de to bilbrannene i Løbergsveien og Sandviken, og i sentrum. Vi ber alle som har befunnet seg i de aktuelle områdene om å melde ifra hvis de har sett noe som kan være i politiets interesse, sier Fjellstad.

Politiet varslet Kripos om saken lørdag morgen, men har foreløpig ikke bedt Kripos om bistand i saken. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere