*Nettavisen* Nyheter.

Etterforsker NRK-legendens død

Foto: Politiet

Politiet etterlyser vitner.

29.11.12 16:14

Torsdag for én uke siden ble 82 år gamle Arne Porsum påkjørt i Viggo Hansteens vei ved Statoil-stasjonen på Smestad i Oslo. To dager senere døde han av skadene han ble påført i ulykken.

Porsum var journalist i NRK i mange tiår og en kjent stemme i radiosporten der.

Nå har politiet igangsatt en etterforskning av ulykken som førte til at NRK-legenden døde to dager senere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix


Var flere vitner
Bilføreren er avhørt. Nå etterlyser politiet vitner.

- Utgangspunktet for dette er at det er noen uklarheter i forbindelse med hendelsesforløpet og at det var en del vitner til ulykken. Vi ønsker nå å komme i kontakt med disse, slik at vi kan få avklart denne saken så fort som mulig, sier politioverbetjent Knut Nysæter til Nettavisen.

Vitner som ikke tidligere har vært i kontakt med politiet, bes henvende seg til Oslo politidistrikt på telefon 22 66 96 00 eller på e-post: trafikkeforsk.oslo@politiet.no.

Porsum startet som sportsjournalist på midten av 60-tallet og var sjef for NRK Radiosporten fra 1976 til 1992. Hans siste jobb som kommentator ble OL i Nagano i 1998 og Ådne Søndråls gulløp på 1500-meter.

Sjokkert Arne Scheie
Tidligere denne uken snakket Nettavisen med tidligere kollega Arne Scheie, som var sjokkert over hva som har skjedd.

- Jeg fikk beskjed om hva som hadde skjedd av min gode venn Per Jorsett under hopprennet på lørdag. Det var en forferdelig melding å få. Et sjokk at det skulle skje på den måten.

- Arne Porsum var en fantastisk god kollega som jeg har kjent i mange år. Det er forferdelig sørgelig og trist, det som har skjedd, uttalte Scheie til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.