Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker voldtekt av seks år gammel jente

Politiet har fått kontakt med et vitne som ble etterlyst etter melding om at ei seks år gammel jente ble utsatt for et overgrep i Trondheim fredag.

Politiet i Trøndelag har startet etterforsking etter at et barn skal ha blitt befølt av en fremmed mann på vei hjem fra skolen.

Det melder Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

- Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen. Dette har skjedd i et boligområde på dagtid ovenfor et barn som er på vei hjem fra skolen. Vi har satt alle tilgjengelige resurser inn i etterforskningen, sier Bente Bøklepp politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

Hendelsen skal ha skjedd fredag ettermiddag på Heimdal, i området Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei. En fremmed mann skal ha befølt jenta da hun var på vei hjem fra skolen. Barnet klarte å komme seg fri, og løp deretter hjem før hun varslet foreldrene sine.

Overfor Dagbladet forklarer Eivind Guldseth at hendelsen betegnes som en voldtekt.

- Vi bruker befølt, men det kommer inn under voldtektsparagrafen og betegnes som voldtekt, forklarer Eivind Guldseth til Dagbladet.

Vitne har meldt seg

Foreløpig har ingen status som mistenkt i saken, men det ble gjort observasjon av en person som beveger seg langs Mentz Skjetnes vei i 14.20-tiden fredag. Politiet har gått ut med et foto av personen og ba vedkommende melde seg.

– Vitnet har meldt seg. Vedkommende har status som vitne, sier Bøklepp til Adresseavisen klokken 15.45 lørdag.

Politiadvokaten har opplyst at det er iverksatt etterforskning og at politiet foretar vitneavhør, rundspørringer i området og andre tekniske undersøkelser.

Etterlyser vitner

Politiet ber om at alle personer som var utendørs i området fra Breidablikk skole - Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei i tidsrommet mellom klokken 14.00 og 15.00 om å melde seg for politiet via deres tipstelefon, nummer 73 48 94 00.

Det skal ha blitt gjort observasjon av en person som beveger seg langs Mentz Skjetnes vei cirka klokken 14.20, og politiet skriver i pressemeldingen om at de ber denne personen melde seg. Om det er personer som kjenner til personens identitet eller har sett denne personen samme dag, bes disse om å ta kontakt med politiet.

Personer som har kamera i kjøretøy/boliger/industribygg og lignende i området fra Breidablikk skole til Mentz Skjetnes vei bes også om å melde for politiet slik at dette kan bli gjennomgått.

- Politiet har ingen opplysninger om at dette er noe annet enn en enkeltepisode, og vi har ikke fått melding om at andre har vært utsatt for det samme. Men, gjerningspersonen er ikke pågrepet og vi oppfordrer derfor av føre var prinsippet foreldre til å være litt ekstra oppmerksomme, sier Bøklepp.

Skal vokte skoleveien

Det settes inn ekstra voksne til å passe på skoleveien der ei seks år gammel jente ble utsatt for et overgrep i Trondheim fredag.

– Skoleveien skal være trygg for unger. Vi vil holde ekstra øye med den framover, sier kommunalsjef for oppvekst i Trondheim kommune, Eva Elisabeth Belboe, til NRK.

Kommentarer til denne saken