Gå til sidens hovedinnhold

Etterforskere fra Kripos inn i brannruinene

Lærdalsøyri (NTB): Etterforskere fra Kripos som allerede er på plass i Lærdalsøyri, venter nå bare på forsterkninger før etterforskningen av katastrofebrannen er i full gang.

Den første Kripos-mannskapene kom til Lærdal søndag kveld og flere var ventet dit i løpet av mandagen, opplyser politiet i Sogn og Fjordane til NTB mandag morgen. Det lokale politiet har bedt om både tekniske og taktisk etterforskningsbistand fra Kripos.

- Nå er det oppstart av etterforskningen som står øverst på dagsordenen, sier operasjonsleder Inge Værøy idet lokalsamfunnet i Lærdalsøyri tar fatt på den første uka etter brannen som i helga la store deler av det i ruiner.

Politiet har så langt ingen formening om hvordan eller hvorfor brannen i Lærdalsøyri startet. Parallelt med nitide, tekniske undersøkelser i brannruinene skal politiet nå avhøre vitner og jobbe med andre spor for å forsøke å ta rede på hva som var brannårsaken. Kripos har ekspertise på å tolke brannruiner, blant annet for å finne arnested og hva som antente først, for eksempel det elektriske anlegget eller en eller annen form for brennbar væske.

- Vi opprettholder beredskap, med mannskaper fra politiet, brannvesenet, Røde Kors og Sivilforsvaret og skal vurdere i løpet av dagen om flere av innbyggerne i bygda skal få flytte tilbake til hjemmene sine, sier Værøy.

På det meste måtte 310 innbyggere rømme hjemmene sine som følge av katastrofebrannen. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå