RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlatte får minnes sine kjære på Utøya 22. juli

Oslo (NTB): AUF og Den nasjonale støttegruppen for 22. juli har kommet til enighet om hvordan ettårsdagen for 22. juli skal foregå på Utøya.

Etter diskusjoner har AUF og støttegruppen kommet fram til at de etterlatte får lov til å være på øya også etter klokka 17. Leder Trond Henry Blattmann i støttegruppen sier til Dagbladet at løsningen for arrangementet er god.

- Vi har kommet fram til en god løsning med AUF om hvordan 22. juli skal arrangeres. Denne løsningen ivaretar alle ønsker etterlatte har hatt, sier Blattmann til avisen.

Opprinnelig ønsket AUF å reservere Utøya for egen aktivitet på kvelden den 22. juli, noe som provoserte mange av de etterlatte som har ønsket å være på øya nettopp denne kvelden.

Flere av de etterlatte sendte blant annet et brev til statsminister Jens Stoltenberg der de uttrykte skuffelse over å bli avspist med noen få timer på øya på ettårsdagen for massakren.

- Det er mye følelser inne i bildet, men vi må også ha evne til å ha litt tålmodighet. Vi har kommet fram til en god løsning der AUF har en markering fra 12-17, og etter 17 vil etterlatte ha anledning til å være der deres barn døde, sier Blattmann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere