Etterlatte mødre uten jobb etter 22. juli

Leder av Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli, Lisbeth Kristine Røyneland, sier det er mye på grunn av dårlig tilgang på krisepsykologer at 63 prosent av de etterlatte mødrene etter 22. juli er helt eller delvis uten jobb.

Leder av Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli, Lisbeth Kristine Røyneland, sier det er mye på grunn av dårlig tilgang på krisepsykologer at 63 prosent av de etterlatte mødrene etter 22. juli er helt eller delvis uten jobb. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

I alt 63 prosent av de etterlatte mødrene er helt eller delvis uten jobb, opplyser Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli.

22.07.16 08:51

– Mye av grunnen til det er dårlig tilgang på krisepsykologer, sier Lisbeth Kristine Røyneland, leder av Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli, til Nationen.

Lederen for støttegruppa mener det er viktig at kommunene følger opp de berørte som fremdeles sliter.

I 2014 ble det slutt på at kommunene fikk tildelt øremerkede tilskudd til oppfølgingstiltak etter 22. juli. De kan likevel søke om tilskudd til for eksempel rekruttering av psykologer.

I juni sendte Helse- og omsorgsdepartementet et forslag på høring om endringer i helse- og omsorgstjenesteloven. Blant forslagene er at kommunene skal ha psykologkompetanse fra 2020.

– Vi håper at dette forslaget blir vedtatt. Det som har vært vårt ankepunkt mot helseoppfølgingen etter 22. juli er mangel på psykologer og kvalitet på den hjelpen som er blitt gitt, sier styremedlem i støttegruppen Elke-Maria Bunk.

Les også: 22. juli har ikke endret Norge

Og denne: - Terrorfrykten er noe vi må lære oss å leve med

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.