Bryne (NTB): Etterlatte er skuffet over at antall domstoler som vil overføre domsavsigelsen i 22. juli-rettssaken fredag, er kuttet fra 17 under rettssaken til seks når dommen blir lest opp.

Domstolene som vil overføre domsavsigelsen, er tingrettene i Bergen, Trondheim, Tønsberg, Tromsø, Ringerike og Kristiansand.

Jæren tingrett er dermed blant rettssalene som ikke kommer til å direkteoverføre fra 22. juli-rettssaken når Anders Behring Breivik får sin dom fredag. Det får de etterlatte til å reagere, skriver Aftenbladet.

- Jeg har sendt en mail til Grete Faremo hvor jeg forklarte at vi er skuffet over at tilbudet tas bort på den viktigste dagen i rettssaken, sier Gaute Sandvik til avisen. Datteren Marianne ble drept på Utøya 22. juli i fjor.

Familien fulgte hovedforhandlingene i Oslo tingrett i flere dager fra Jæren tingrett og planla å gjøre det samme fredag. Men ingen rettssaler i Rogaland overfører domsavsigelsen.

Oslo tingrett har etter det NTB fikk opplyst tirsdag, tilbudt alle etterlatte over hele landet å komme til Oslo for å følge domsavsigelsen. Under rettssaken hadde kun etterlatte fra Oslo og Akershus rett til å følge hele saken fra Oslo. (©NTB)