RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.norsemenpoker.com

Etterlengtet poker-opptur

Sist oppdatert:
Det nystartede laget til Askild Hansen (31) har slitt i European Poker Tour - men i Østerrike ser Three Kings endelig ut til å lykkes.

Askild "Three Kings" Hansen har 55.700 sjetonger etter spilledag 1A i Baden, og ligger cirka 10.000 over snittet. Kun 38 spillere overlevde den første spilledagen. Søndag kjøres spilledag 1B i gang - hvilket betyr at den andre halvdelen av de påmeldte starter sin turnering.

Kun to av 14 nordmenn overlevde lørdagen. I tillegg til Hansen, er Vegard Nygaard med videre med sin sjetongstakk på 34.800.

- Det har vært en slitsomt dag. Jeg slet fryktelig de første seks timene, fikk ingenting å jobbe med og ble straffet de to gangene jeg hadde et kongepar, forteller Askild Hansen til Nettavisen.

Oslogutten er en fjerdedel av de nystartede laget Ladbrokes CardPlayers, som foreløpig ikke har oppnådd noen resultater som lag. Individuelt har imidlertid Åge Spets, Eirik Bjørklund og Espen Saltnes litt av hvert å slå i bordet med. Og nå er det kanskje Hansens tur?

- Jeg har i alle fall et fint utgangspunkt. Det er veldig deilig. Jeg har hatt litt motgang når jeg har spilt EPT, og Ladbrokes CardPlayers har slitt med uglid, så det er veldig deilig for oss å få en mann videre med en grei stakk, sier Hansen fornøyd.

Når han setter seg rundt pokerbordet igjen på mandag, vil det kun være 70-80 spillere igjen i turneringen. Overlever han halvparten av disse, er han i pengene.

- Jeg har et fint utgangspunkt. Jeg klarer sjelden å jobbe opp et så godt utgangspunkt. Men jeg skal jobbe på samme måte. Jeg kommer nok til å bli mer aggressiv i posisjon. Og skal bli hyperaggressiv hvisjeg er med når det er 20-30 spillere igjen, avslører Hansen.

31-åringen slet som nevnt innledningsvis, før han ble flyttet over på et nytt bord hvor blant annet Torstein Iversen og Karin Lundegren satt. Der jobbet han seg opp til 16.000, før han igjen ble flyttet. Denne gang til samme bord som Jeffrey Lisandro og Ram Vaswani - to av Europas aller beste spillere.

- Jeg slet som et uvær der, og kom ikke til i det hele tatt, erindrer oslogutten. Heldigvis ble han flyttet til enda et nytt bord, og der klarte han å jobbe seg opp til nesten 20.000. Og så doblet han seg med et knektepar mot et nierpar.

Søndag skal han koble av fra pokeren, og tar sannsynligvis en tur til Wien, som bare ligger ti minutters tid fra Baden med bil.

- Jeg har flyskrekk, så jeg leide meg en Mercedes og kjørte nedover. Så det blir vel til at jeg tar en tur inn til Wien og kobler av litt, smiler Hansen.

Før millionkampen fortsetter på mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere