Gå til sidens hovedinnhold

Etterlot arv på 8,5 millioner til misjonsarbeid

Misjonssambandet arvet et barnløst ektepar fra Dokka i Oppland.

- En fantastisk julegave til misjonen, sier Jens Noraberg til avisen Vårt Land. Han er leder av NLM arveoppgjør, som håndterer denne typen saker på vegne av Norsk Luthersk Misjonssamband.

Ekteparet Lovise Elton Haugner og Arne Haugner brant for misjonsarbeid og hadde ingen barn som kunne arve gården på Dokka og andre verdier. I testamentet oppførte de derfor Norsk Luthersk Misjonssamband som enearving.

Arne Haugner døde for 14 år siden, og fram til sin død i mars i år, har kona drevet gården alene. Først denne uken kom endelig avklaring om arveoppgjøret, skriver Vårt Land.

I midten av desember ble gården solgt for 2,5 millioner kroner. Fra tidligere var det kjent at ekteparet hadde seks millioner kroner plassert i banken, fond og aksjer. Dermed endte totalsummen på hele 8,5 millioner kroner.

Misjonssambandet har de siste tre årene fått inn til sammen 71 millioner kroner i arv, men de har aldri arvet så mye på én gang som de nå gjør fra ekteparet Haugner. Den rekordstore arven kom ifølge Noraberg som en overraskelse.

- I testamentet sto det at Misjonssambandet var enearving. Det fikk vi brev om fra tingretten etter Lovise Haugers død i mars 2011, sier han.

(©NTB)

Reklame

Nå er United-legenden ambassadør for norske fans