Politiet i Tyskland jakter nå på opp mot 1000 menn av arabisk og nordafrikansk opprinnelse etter en rekke overgrep på togstasjonen i Köln nyttårsaften. Blant disse mennene er det mange som skal ha forgrepet seg på kvinner.

Breibart skrev mandag at bare fem personer har blitt arrestert sålangt, etter at 1000 menn gjorde plassen foran togstasjonen i Köln svært utrygg.

Les også: Ordfører ber kvinner følge regler for ikke å bli overfalt
Les også: Merkel krever harde reaksjoner etter masseovergrep i Køln
Les også: Masseovergrep fyrer opp tysk migrasjonsdebatt

Ordføreren i Köln, Henriette Reker, skal tirsdag møte politiet for å diskutere bølgen av overgrep. Hun beskriver dette som «en fullstendig ny dimensjon av kriminalitet», skriver NTB.

Politiet regner med at flere overgrepsofre vil stå fram de neste dagene.

Regner med flere anmeldelser

Etterforskningen av meldingene som politiet har mottatt til nå, pågår for fullt, og så langt er fem menn pågrepet.

Nyttårsaften fikk politiet en rekke meldinger om kvinner som hadde opplevd seksuelle overgrep ved togstasjonen. Ofrene skal også ha blitt ranet. I gruppen på opp til 1000 menn var det personer som kastet fyrverkeri mot personer på togstasjonen, skriver Daily Mail.

60 anmeldelser har så langt kommet inn til politiet, inkludert én anmeldelse for voldtekt.

- Ble befølt over alt

- Jeg ble befølt over alt. Det var et mareritt, forteller Katja L som er et av ofrene. Hun forteller at hun møtte en stor gruppe menn da hun kom ut av togstasjonen. For å komme videre, måtte hun gå gjennom en allé av menn, som altså tok på henne over alt mens hun gikk.

Politisjef Wolfgang Albergs i Köln sier til dw.com at mennene var sterkt beruset og av arabisk eller nordafrikansk avstamning.

Innenriksminister for delstaten Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger, sier til lokalavisen Express at myndighetene vil aksjonere effektivt.

- Vi vil ikke tolerere at grupper med nordafrikanske menn samler seg for å fornedre kvinner ved å forgripe seg på dem seksuelt, sier han.