RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser biler i drapssak

Foto: Politiet (Politiet)
Sist oppdatert:
Oslo-politiet håper to vitneobservasjoner etter garasjedrapet på Skøyen kan føre til gjennombrudd i etterforskningen.

Oslo politidistrikt etterlyser førerne eller eierne av to biler i forbindelse med etterforskningen av drapet på Vegard Bjerck (43) på Skøyen 18. desember i fjor.

- Uhyre interessante
- Begge disse observasjonene er uhyre interessante for oss, og vi er interessert i å få kontakt med eierne eller førerne av disse bilene, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, til Nettavisen.

Varebil og personbil
Den ene bilen er en Volkswagen Caddy som sto parkert inne i garsjeanlegget der Bjerck ble funnet knivdrept. Den andre bilen, en personbil, ble sett på veien utenfor. Begge bilene ble observert nær tidspunktet for drapet.

Bil nummer 1 (se illustrasjon), en personbil, parkerte i Jarlsboveien klokka 16.10 dagen da Bjerck ble funnet drept. Bil nummer 2, en lys Volkswagen Caddy varebil, sto parkert i garasjeanlegget i Hofftunet.

Kjørte på drapstidspunktet
- Varebilen sto inne under tak i garasjeanlegget. To vitner har sett den. Det ene vitnet sier at bilen ikke var av ny dato, trolig fem til ti år gammel. Begge vitnene beskriver den som lys av farge. Trolig dreier det seg om en gråhvit bil, sier Rohde.

Denne varebilen ble sett på parkeringen i garasjeanlegget rett før drapet. Politiet vet at den sto der klokka 16.10, som er omtrent på det tidspunktet Bjerck ble drept. Klokka 16.34, når politiet ankommer stedet, er denne bilen forsvunnet.

Når det gjelder personbilen ble den observert kjørende mot garasjeanlegget av et vitne som kom i en bil i motsatt retning. Omtrent ved inngangen garasjeanlegget måtte dette vitnet bremse ned fordi den aktuelle personbilen svingte brått over veien for å parkere. Denne observasjonen ble gjort klokka 16.10.

Politiet har fått inn mange tips, men har så langt ikke hatt noe gjennombrudd i etterforskningen. Vitneobservasjonene som de nå legger til grunn for etterlysningen av bilene, betegner Rohde som svært interessante.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere