*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyser brutal voldtektsmann

Foto: Politiet

Skal ha overfalt og voldtatt kvinne i Slottsparken.

16.12.13 16:45

Mandag ettermiddag sendte politiet i Oslo ut en pressemelding i forbindelse med en voldtekt i Slottsparken natt til lørdag 10. august i år.

«Oslo politidistrikt har gjennom etterforskning og gjennomgang av videomateriale, funnet grunnlag for å se den anmeldte voldtekten i sammenheng med minst ett grovt tyveri som skjedde i samme område omtrent samtidig som tidspunktet for voldtekten», står det i meldingen.

Videre beskrives gjerningsmannen som en mann mellom 175 – 185 cm med normal kroppsbygning, lys i huden, og i alderen 20 – 40 år. Han var iført en mørk hettegenser og mørke jeans.

Vet du noe om denne saken? Ring politiet på telefon 22669966 eller tips Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no!

Raner og voldtektsmann?
På bildene politiet har sendt ut er to personer avbildet.

Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, sier til Nettavisen at mannen med hettegenser er personen de mistenker at kan stå bak voldtekten. Den andre ønsker de kontakt med fordi han kan være et viktig vitne.

- På en av overvåkingsvideoene ser vi at personen med hettegenser begår et grovt tyveri fra kvinne som sitter på trappen på Ibsenmuseet. Kameraten med ryggsekk er med, men ikke delaktig. Noen få minutter etterpå skjer det en voldtekt i Henrik Ibsens gate, der en kvinne blir dratt inn i Slottsparken og voldtatt. Den fornærmede kvinnen gir en beskrivelse som samsvarer med utseendet til mannen med hettegenser som stjal mobiltelefonen, sier hun til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Kun én voldtektsmann
Politiet ønsker nå informasjon fra publikum om hvem de to personene på bildene er.

- Det er viktig å identifisere begge. Mannen med ryggsekk er et viktig vitne i forbindelse med tyveriet, og kan også være vitne i forbindelse med voldtekten, sier Lid.

- Og det var kun en voldtektsmann?

- Ja, fornærmede har informert om at det kun var en person som voldtok henne i slottsparken, sier politioverbetjenten.

Tips kan også sendes på mail til adressen Oslo.seksualforbrytelser@politiet.no, opplyser politiet.

Annonsebilag