Etterlyser denne mannen

Foto: Politiet

Politiet har frigitt fantomtegning av ukjent mann som er observert i forbindelse med bortføringsforsøk.

30.09.12 21:25

De siste dagene har det fra flere politidistrikt kommet meldinger om forsøk på å bortføre eller lokke barn og unge inn i biler. Etter det Nettavisen får opplyst, kan det bli aktuelt å be Kripos om bistand.

- Ble forsøkt dratt inn i bilen
Nå går politiet på Romerike ut med en fantomtegning av en mann som ble observert i området da en 15 år gammel jente ble forsøkt dratt inn i en bil i Fet kommune i Akershus fredag for en uke siden.

Den 15 år gamle jenta ble forsøkt dratt inn i en bil ved gamle Øvre Dalen skole i Gan.

- Dette er en mann vi svært gjerne vil komme i kontakt med, sier politiadvokat Jon Aga til Nettavisen.

Har kontaktet andre distrikter
Han sier det er ikke mulig å si om det er noen sammenheng mellom denne og andre lignende saker i Romerike politidistrikt og andre steder, men at det er opprettet kontakt med andre politidistrikter og at det utveksles informasjon.

Han sier Romerike politidistrikt så langt har blitt kontaktet av flere personer som har opplysninger i saken og at de fortsatt er interessert i tips.

Les saken i Romerikes Blad

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

- Hvite bukser og mørk hettegenser
- Politiet har vært i kontakt med flere vitner i saken. Ut i fra vitneforklaringene har politiet fått høre at en mann med hvite bukser og mørk hettegenser har oppholdt seg i nærheten av skolen, ifølge Aga.

Politiet ber alle som har opplysninger om vedkommende om å kontakte Fet og Rælingen lensmannskontor på tipstelefon 91 62 57 93.

Skal ha oppholdt seg i området
Mannen på fantomtegningen skal ha vært i området ved den nedlagte skolen både den aktuelle dagen og ved enkelte anledninger i ukene forut for hendelsen.

Gjennom vitneforklaringer har politiet også fått høre at flere personer har parkert biler ved Øvre Dal skole i Hølandsveien 146. Alle som har parkert bilen her mellom 1. og 21. september 2012 blir bedt om å kontakte Fet og Rælingen lensmannskontor.

Etterlyser også rød kassebil
Politiet jobber også fortsatt intenst med bortføringsforsøket av en 13 år gammel jente som fant sted i Eidsvoll dagen før.

Politiet er fortsatt interessert i observasjoner av en rød kassebil med gule skilter som er observert i forbindelse med dette bortføringsforsøket på Eidsvoll torsdag 20. september om morgenen.

Tips om Eidsvoll-saken bes meldt til Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor på tipstelefon 90 74 42 42.

Flere lignende saker
De siste dagene har det vært flere lignende saker i flere politidistrikter.

Fredag opplyser Asker og Bærum politidistrikt at en 11 år gammel jente ble forsøkt lokket inn i en hvit Ford Connect varebil på Emma Hjort.

Jenta var på vei til skolen og gikk fra Tokerudkollen ned mot Emma Hjort skole. Hun ble kontaktet av en mørkhudet fører av bilen som ifølge henne pratet med pakistansk aksent.

Han spurte om hun ville sitte på med ham til skolen. Jenta ble redd og løp fra stedet.

Jenta kjenner den aktuelle biltypen og var derfor ganske sikker på at det var en Ford Connect.

Føreren var alene i bilen.

Politipatruljer har lett i området uten å se noe til den aktuelle bilen.

Politiet anmoder publikum som har vært i området Emma Hjort og som kan ha sett noe til nevnte bil om å ta kontakt.

Torsdag ettermiddag ble en 13 år gammel jente forsøkt lokket inn i en bil i området Bærums Verk og Lommedalen.

Politet i Asker og Bærum politidistrikt etterforsker også en episode i Lommedalsveien ved Bærums Verk onsdag kveld, der en gutt under 14 år ble skremt da en bil fulgte etter ham.

Tirsdag ettermiddag fikk samme politidistrikt melding om at en mann i en blå bil forsøkte å lokke med seg en åtte år gammel gutt inn i bilen.

HTML EMBED

Kvinner forsøkt dratt inn i biler
På to forskjellige steder i Drammen sentrum forrige fredag, med en times mellomrom, ble to unge kvinner på 19 og 20 år forsøkt dratt inn i biler. I det første tilfellet ble bilen beskrevet som stor og lys, i det andre liten og mørk. I begge tilfellene klarte kvinnene å rive seg løs og løpe fra stedet.

Mest lest på Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.