RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser ryggsekk-eier etter Lindeberg-drapet

FUNNET: Det er funnet en ryggsekk i nærheten av stedet der den 40 år gamle mannen ble drept natt til lørdag. Politiet ønsker å komme i kontakt med sekkens eier, eller med personer som kan ha sett eller har informasjon om denne sekken.
FUNNET: Det er funnet en ryggsekk i nærheten av stedet der den 40 år gamle mannen ble drept natt til lørdag. Politiet ønsker å komme i kontakt med sekkens eier, eller med personer som kan ha sett eller har informasjon om denne sekken. Foto: Berit Roald/Politiet (Scanpix/Politiet)
Sist oppdatert:
Politiet har funnet en ryggsekk i nærheten av stedet der en 40 år gammel mann ble drept på Lindeberg i Oslo natt til lørdag.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med sekkens eier, eller med personer som kan ha sett eller har informasjon om denne sekken, opplyser politiet i Oslo i en pressemelding søndag ettermiddag.

Sekken er svart med hvit dekor, av merket Asaklitt.

Politiet har avhørt en rekke personer i løpet av helgen, og søndag ettermiddag satt flere fortsatt inne til avhør, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

– Vi skal ut igjen i kveld for å kontakt med flere vitner, sier hun.

Metlid vil ikke si noe om hva som var oppi sekken, men sier det viktigste nå er å få vite hvem som eier den.

– Det kan jo være noen som har sett noen med sekken i forkant av selve hendelsen, sier hun.

Drept
Ingen så langt pågrepet etter drap på 40-åring i Oslo natt til lørdag.

Den norsk-pakistanske mannen kom til Norge som 11-åring og ble i 1997 dømt til åtte års fengsel for tre overlagte drapsforsøk. Like etter midnatt lørdag ble han funnet skutt og drept på en parkeringsplass på Lindeberg, like i nærheten av sitt hjem.

Politiet har avhørt en rekke personer i løpet av lørdag, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, til NTB.

Metlid bekrefter at den gamle voldssaken er en del av etterforskningen, men understreker at dette er bare en av flere spor etterforskerne forfølger.

Ikke tilfeldig

– I hvilken grad tidligere historikk har noe med dette å gjøre, kan vi ikke svare på nå, sier Metlid.

At politiet mener 40-åringen ikke er et tilfeldig offer, skyldes «helheten i saken», forklarer hun.

Da det lysnet lørdag morgen, fant et vitne det som trolig er drapsvåpenet, skriver Aftenposten.

En halvautomatisk pistol, en Intratec Scorpion kaliber 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin, lå på bakken nær åstedet.

Tre drapsforsøk

Drapsforsøkene mannen ble dømt for, skjedde i løpet av noen timer på ettermiddagen fredag 1. november 1996.

Det hele startet på Tveita ved 16-tiden da en 19 år gammel mann av pakistansk opprinnelse ble skutt i nakken. Han har senere sagt i et intervju at han utdannet seg til lege fordi legene på sykehuset der han ble behandlet gjorde så stort inntrykk på ham.

En drøy time senere, ved 17-tiden, ble nok en mann skutt ved en pizzaforretning på Brynseng. Det 32 år gamle offeret, opprinnelig fra Sri Lanka, ble truffet av et skudd i låret og ett nederst i ryggen. Snaue to timer senere ble en 30 år gammel mann av iransk opprinnelse truffet av tre skudd i Gamlebyen.

Pågrepet samme kveld

Alle tre ble alvorlig, men ikke livstruende skadd. Samtlige fikk imidlertid varige fysiske og psykiske mén etter skuddepisodene, het det i dommen.

Både ofrene og vitner ga politiet en god beskrivelse av gjerningsmannen som like etter klokken 23 samme kveld ble pågrepet ved Bogstad Camping. I bilen han hadde leid, fant politiet pistolen som ble brukt, en Mauser fra annen verdenskrig.

Mannen forklarte under rettssaken i 1997 at han hadde hørt stemmer i hodet som ba ham hevne det han følte hadde vært mobbing og latterliggjøring. Den første skuddofferet var en tidligere skolekamerat, de to siste var tidligere kolleger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere