Etterlyser to menn etter voldtektsforsøk

18.02.14 13:32

En kvinne i begynnelsen av 20-årene ble overfalt og forsøkt voldtatt på Grünerløkka i Oslo natt til fredag. Like etter midnatt hadde hun vært og kjøpt seg en pakke røyk da hun ble kontaktet av to menn i Fossveien.

De plystret og ropte etter henne. Fornærmede forsøkte å flykte, men ble innhentet og slengt i bakken. Gjerningsmann nr. 1 stakk deretter fra stedet, mens gjerningsmann nr. 2 forsøkte å voldta henne, skriver politiet i en pressemelding.

Kvinnen har fortalt at de truet med en kniv, men uten å vise dem frem. Hun skal ha blitt utsatt vold og påført en del risp og slagskader. Til slutt klarte hun å komme seg unna.

Nå ber politiet om hjelp fra publikum til å oppklare saken. Kvinnen har gitt følgende beskrivelse av de to gjerningsmennene:

GJERNINGSMANN nr. 1:

Somalisk utseende mann, ca. 180-185 cm høy, 20-25 år, kortklipt afrohår, smalt ansikt med store lepper, lang og tynn kropp. Iført en eplegrønn, hoftelang jakke i tynt, glatt stoff og glidelås. Han hadde en mørk, litt kort, ”beanie”-lue med oppbrett, hvor håret stakk litt ut nedenfor, mørke bukser, hvite Nike Airforce sko med borrelås og snøring. Snakket norsk/ svensk og litt engelsk. Fremstod som ruset

GJERNINGSMANN nr 2:

Gambisk/nigeriansk utseende mann, ca. 175 cm høy, 25-30 år, kortklipt afrohår, skjeggstubber. Stort og rundt ansikt med markerte kjeve-/kinnbein. Kraftig kroppsbygning. Iført en stor, svart hoftelang dunjakke med markerte ruter. Jakken hadde hette og glidelås. Han hadde mørke jeans med knapper i gylfen og Sneakers-sko. Han snakket engelsk og noen afrikanske ord. Fremstod som ruset.

Kvinnen som ble overfalt var i begynnelsen av 20-årene, cirka 1,65 høy, med smal kroppsbygning. Hun hadde på seg en blå jeans og en svart jakke av merket Fjellräven, med brystlommer og lommer nede.

Vet du noe om denne saken? På dagtid ønsker politiet tips på telefon 22669464 og på kvelden kan du kontakte Kriminalvakten på 22669966.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.