Etterlyser vitner i Monika-saken

Sotra 20141201. Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Politiet har over tid i 2014 etterforsket drapet på Monika Sviglinskaja på Sotra, og oppfordrer nå nye vitner om å melde seg. Foto: Privat / NTB scanpix

Sotra 20141201. Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Politiet har over tid i 2014 etterforsket drapet på Monika Sviglinskaja på Sotra, og oppfordrer nå nye vitner om å melde seg. Foto: Privat / NTB scanpix Foto: Privat (NTB scanpix)

Politiet vil ha kontakt med flere vitner som kan ha vært i området da Monika Sviglinskaja (8) ble drept i hjemmet sitt på Sotra mandag 14. november 2011.

Bergen (NTB): Personer som var i området Skogsskiftet-Forland fra morgenen av og fram til klokken 12 den aktuelle dagen, blir bedt om å ta kontakt med politiet på telefon 479 75 815.

«Dette gjelder uavhengig av om man gikk til fots, kjørte bil, kjørte buss eller benyttet andre transportmidler», heter det i en pressemelding fra Hordaland politidistrikt.

«Dette er også uavhengig av om man var i kontakt med politiet i 2011 eller 2012, eller om man mener å ha gjort observasjoner eller ikke», heter det videre.


Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Politiet etterforsket saken som drap, men etter ni måneder ble saken henlagt fordi politiet mente åtteåringen hadde tatt sitt eget liv.

Etterforskningen ble gjenopptatt i mai i år, og i oktober ble en 32 år gammel litauisk mann pågrepet og siktet for å ha drept åtteåringen. 32-åringen, som tidligere var samboer med Monikas mor, nekter for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.