*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyst for drapsforsøk

Foto: Politiet

Har du sett denne mannen?

10.08.12 17:06

Politiet etterlyser en 22 år gammel mann som er siktet for drapsforsøk etter skytingen som skjedde på Ellingsrud i Oslo mandag 30. juli, ca. klokken 21.30.

Det ble avfyrt en rekke skudd mot en 27 år gammel mann ved Skansen Terrasse på Ellingsrud. Personen som ble skutt er ikke livstruende skadd.

- Politiet ser svært alvorlig på skyteepisoder i det offentlige rom. Vi har dessverre ikke lykkes med å finne den siktede, derfor velger vi å etterlyse han offentlig med navn og bilde, sier politioverbetjent Harald Bøhler ved seksjon for organisert kriminalitet.

Kallenavn «Shoky»
Den etterlyste er 22 år gamle Ahmed Hassan Jama, som har kallenavnet Shoky. Han er norsk statsborger med afrikansk opprinnelse, og er ca 169 cm høy.

- Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner av en sort BMW og 4 menn med utenlandsk opprinnelse, i området Munkebekken og/eller Skansen Terrasse den aktuelle kvelden, skriver politiet i en pressemelding.

En 25 år gammel mann ble 1. august pågrepet og siktet for drapsforsøk i den samme saken.

Publikum som har tips bes kontakte politiet på telefon: 22 66 96 00.

- Var ikke tilfeldig
Dagen etter skytingen sa politiet at det ikke hadde vært tilfeldig skyting.

- Det er et arbeid som er i gang og vil fortsette utover kvelden og i tiden fremover, sa etterforskningsleder Audun Jevnaker ved Stovner politistasjon til NTB.

Han sa at det var for tidlig å si noe om motivet bak skytingen, men at det dreier seg om «en konflikt innenfor et kjent belastet miljø». Etterforskningslederen understreket likevel at det ikke var snakk om noe gjengoppgjør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.