Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyst jobbet i vinter i regjeringskvartalet

Oslo (NTB): En 22 år gammel mann som har bakgrunn fra Oslos gjengmiljøer, jobbet i hele vinter i regjeringskvartalet, til tross for at han var etterlyst av politiet.

Mannen var blant annet etterlyst for væpnet ran og narkotikasmugling, men fikk likevel jobb i regjeringskvartalet i fjor, uten å støte på hindringer, skriver Dagbladet.

22-åringen jobbet i rundt fire måneder med Helse- og omsorgsdepartementets nye bygg uten at noen la merke til at han var etterlyst i flere forskjellige saker.

Mannen jobbet for et mindre snekkerfirma da han 8. november i fjor fikk jobb som bygningsarbeider. Først i mars i år fant myndighetene ut at mannen var i Norge og at han jobbet i regjeringskvartalet. Siden da har han sittet varetektsfengslet.

- Han har aldri utgjort noen sikkerhetsrisiko og har seinere fått en meget god attest fra arbeidsgiveren. Men han hadde ikke regnet med at det skulle gå så knirkefritt å bli sikkerhetsklarert i hans situasjon, så han ble nok litt overrasket over å få jobben, sier 22-åringens forsvarer, advokat Tom Barth-Hofstad.

Statsbygg medgir at det ikke er ideelt at etterlyste med antatt kriminell bakgrunn kan få arbeid i regjeringskvartalet. (©NTB)

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner