Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyst ransmann jobbet i Regjeringskvartalet

22-åring, med bakgrunn fra Oslos gjengmiljøer, jobbet i hele vinter med nytt regjeringsbygg før han ble oppdaget.

Mannen var blant annet etterlyst for væpnet ran og narkotikasmugling, men fikk likevel jobb i regjeringskvartalet i fjor, skriver Dagbladet.

Mannen jobbet i rundt fire måneder med Helse- og omsorgsdepartementets nye bygg, uten at noen la merke til at han var etterlyst i flere forskjellige saker.

Den etterlyste var bygningsarbeider i sluttfasen av det nye departementsbygget R6 i Teatergata/Keysers gate, som skal forbindes med resten av regjeringskvartalet med underjordiske tunneler.

LES OGSÅ: Nå er bombekrateret tettet

Avslørt i mars

Deler av prosjektet er underlagt strenge krav om sikkerhetsklareringer, men 22-åringens navn var ikke blant dem som ble sendt Nasjonal sikkerhetsmyndighet for en såkalt personsjekk.

LES OGSÅ: Harmløse pappesker førte til politiutrykning

Mannen jobbet for et mindre snekkerfirma da han 8. november i fjor fikk jobb som bygningsarbeider. Først i mars i år fant myndighetene ut at mannen var i Norge og at han jobbet i regjeringskvartalet. Siden da har han sittet varetektsfengslet.

– Han har aldri utgjort noen sikkerhetsrisiko og har senere fått en meget god attest fra arbeidsgiveren. Men han hadde ikke regnet med at det skulle gå så knirkefritt å bli sikkerhetsklarert i hans situasjon, så han ble nok litt overrasket over å få jobben, sier 22-åringens forsvarer, advokat Tom Barth-Hofstad, til Dagbladet.

LES OGSÅ: Slik ser Høyblokka ut nå

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs