*Nettavisen* Nyheter.

Etterslukking i gang ved Haugesund

Haugesund/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Torsdag kveld er det bare etterslukkingen som gjenstår etter en skogbrann utenfor Haugesund.

07.06.12 21:44

- Våre mannskaper holder på sammen med Sivilforsvaret. Vi har redningshelikopter på plass, men nå er det bare etterslukkingen som gjenstår. Sånn det ser ut nå, er det ingenting som tyder på at dette skal blusse opp igjen, sier operatør Kjetil Gjerde ved alarmsentralen ved Haugesund brannstasjon til NTB.

Brannvesenet anslår at 100 mål med krattskog, lyng og gress ble ødelagt av brannen. Et brannhelikopter ble satt inn ved 15-tiden, men kunne dra igjen fire timer senere.

Gjerde kan ikke si hvor langt utover kvelden og natten etterslukkingen vil pågå. Operatøren sier det er sjette gang på noen få uker at det brenner i det aktuelle området. De mange brannene gjør at politiet setter i gang etterforskning.

- - Det er ingen tekniske funn som tilsier at brannene er påsatt, men med såpass mange branner over kort tid, er det naturlig at vi undersøker saken, sier operasjonsleder Håkon Tornes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.