Gå til sidens hovedinnhold

Ettersøkt mann meldte seg for politiet: - Trengte fred og ro

Det frister nok sjeldent med et opphold bak murene, men denne mannen hadde fått nok.

Det er neppe spesielt morsomt å være på rømmen fra lovens lange arm, men det er heller ikke spesielt gøy å være innestengt i hjemmene sine over lengre tid som følge av koronarestriksjoner.

Denne problemstillingen skal en herremann i England ha kjent ekstra på den siste tiden - og onsdag ettermiddag fikk Sussex-politiet en spesiell henvendelse. En ettersøkt mann ønsket nemlig å melde seg til soning, fordi han ønsket litt fred og ro.

Les også: Deltakerne angrer fra første stund - se de aller første bildene fra «Kompani Lauritzen»

Politiet forteller The Guardian at mannen var etterlyst fordi han ikke kom tilbake etter perm, og at han nå igjen var i varetekt og snart på vei til fengslet han sonet i. Han møtte altså selv opp på politistasjonen.

Saken ble først kjent da en av politibetjentene i distriktet la ut denne twitter-meldingen om den smått spesielle situasjonen:

- Fred og ro! Ettersøkt mann melder seg inn til oss i ettermiddag og informerer oss om at han heller vil tilbake til fengselet enn å tilbringe mer tid med de han bodde med. Han er i varetekt og skal snart i fengsel, hvor han får sonet litt mer tid helt for seg selv, skriver politibetjenten på Twitter.

Twitter-meldingen har gått som en kule på internett, og flere spøker med sine egne erfaringer i lockdown - og hvor fristende det kan være med et lite opphold for seg selv.

England har i lang tid allerede hatt svært inngripende tiltak i kampen mot koronaviruset, og flere forskere i landet slår alarm om påvirkningen det har på befolkningen.

Psykologene i landet melder om en økning i stresslidelser hos befolkningen, og at stadig flere melder om symptomer som kan minne om utbrenthet.

Les også: Toppløs Rihanna provoserer i sosiale medier: - Respektløs som faen

Forskere på Oxford har også avdekket en økning i stress, depresjon og angst blant foreldre og de med omsorg for andre mennesker i hustanden. Også parforhold har fått en test i denne perioden - 23 prosent i forhold sier at de sliter med å få det til å fungere, og stadig flere ønsker å gå fra hverandre.

Det har også vært en økning på 300 prosent når det gjelder skilsmisse-søknader i England det siste året, skriver The Guardian.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen