RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU bekymret for utviklingen i Tyrkia

Sist oppdatert:
Ankara (NTB-AFP): EU er bekymret for utviklingen i Tyrkia, der statsministeren fortsetter å sparke politisjefer i forbindelse med en korrupsjonsskandale med forgreininger helt inn i regjeringskontorene.

- Hendelsene den siste tiden er urovekkende, sier en talsmann for EU-kommisjonen onsdag.

Tidligere samme dag ble det kjent at statsminister Recep Tayyip Erdogan har avskjediget enda flere lokale polititopper. Politisjefene har blant annet ledet politiarbeidet i byene Ankara, Izmir, Antalya og Diyarbakir, samt i provinsene med samme navn, melder nyhetsbyrået Dogan.

Over 350 politioffiserer i 16 provinser har de siste ukene fått sparken eller blitt overført til blant annet trafikkpolitiet eller sendt til små og avsidesliggende politidistrikter. Nestsjefen for nasjonal sikkerhet har også mistet jobben.

Bakgrunnen er en omfattende korrupsjonsskandale som brer om seg i Tyrkia. Flere framtredende personer innen politikk og næringsliv er innblandet, blant annet allierte av statsminister Erdogan. Også sønner av flere ministre har blitt pågrepet.

Erdogan anklager landets påtalemyndigheter for å delta i en skitten maktkamp styrt fra utlandet som har til hensikt å sverte hans regjering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere