*Nettavisen* Nyheter.

EU-borgere vil beholde valutaen

London (NTB-Reuters): Eurosonens borgere fra Tyskland til Hellas ville ha sagt ja til å beholde euroen dersom det var folkeavstemning om valutaens fremtid i morgen, ifølge en ny meningsmåling.

Seks av ti som sier de foretrekker euroen, sier de ville ha stemt for å beholde valutaen. Like mange støtter en eventuell folkeavstemning, kommer det fram i en meningsmåling fra Ipsos torsdag.

Grekere, tyskere, franskmenn, italienere og spanjoler har deltatt i undersøkelsen. Euroen har størst folkelig støtte i landet som er hardest rammet av krisen - Hellas. Tre firedeler av grekerne i undersøkelsen sier de ville ha støttet euroen i landet hvor valutaens fremtid er svært usikker.

I Tyskland og Italia støtter et langt mindre flertall euroen. 57 prosent av de spurte sa i studien ja takk til både euro og folkeavstemning.

- Uavhengig av uroen og debatten om hva som skjer i disse viktige landene, ser det ut til at folk inntil videre ønsker å holde seg til euroen, sier John Wright, visepresident i det internasjonale gallupinstituttet Ipsos.

- Kanskje er det en tanke om at «hvis én faller, faller vi alle etter», men uansett ser det ut til at folk er på samme side - alternativene tatt i betraktning. Folk er ikke villige til å forlate euroen - ikke ennå, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.