RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Khaled Abdullah (Reuters)

EU evakuerer borgere fra Jemen

Sist oppdatert:
Iverksetter evakueringsplan for EU-borgere.

Situasjonen i Jemen blir verre dag for dag og nå ha EU bestemt seg for å evakuere alle sine borgere som oppholder seg i landet, ifølge AFP.

- Landet er ferd med å gå inn i en borgerkrig. Jeg krever en umiddelbar våpenhvile og at begge sider utøver maksimal tilbakeholdenhet, sier visepresident i EU-kommisjonen, Catherine Ashton i en uttalelse fredag.

MIC
Fredag meldte en opposisjonell TV-kanal at Jemens president Ali Abdullah Saleh hadde blitt drept i et angrep på presidentpalasset. Det viste seg senere at han kun ble skadet.

Les også: Presidenten lever etter angrep.

EU iverksetter nå evakueringsplanen Civil Protection Mechanism (MIC) for å få evakueringen til å gå så raskt som mulig.

Flere europeiske land som Frankrike og England har begynt evakueringen av sine borgere i landet.

- Svært få nordmenn befinner seg i Jemen akkurat nå, sier Frode Andersen i UD til NRK.

Utenriksdepartementet skjerpet sitt reiseråd i mai måned der de oppfordret alle nordmenn som befinner seg i Jemen om å reise ut av landet.

Harde kamper
I to uker har kamper pågått i Jemen. Sent torsdag økte kamphandlingene. Kort tid etter fredagsbønnen begynte granatene å hagle innover enkelte områder av byen.

Over 150 mennesker har blitt drept i kampene i hovedstaden Sanaa de siste dagene. Det startet for flere måneder siden da ungdommer ønsket begynte å protestere mot landets styre. Målet var en fredelig revolusjon som ville kaste president Saleh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere