*Nettavisen* Nyheter.

EU evakuerer borgere fra Jemen

Foto: Khaled Abdullah (Reuters)

Iverksetter evakueringsplan for EU-borgere.

04.06.11 08:55

Situasjonen i Jemen blir verre dag for dag og nå ha EU bestemt seg for å evakuere alle sine borgere som oppholder seg i landet, ifølge AFP.

- Landet er ferd med å gå inn i en borgerkrig. Jeg krever en umiddelbar våpenhvile og at begge sider utøver maksimal tilbakeholdenhet, sier visepresident i EU-kommisjonen, Catherine Ashton i en uttalelse fredag.

MIC
Fredag meldte en opposisjonell TV-kanal at Jemens president Ali Abdullah Saleh hadde blitt drept i et angrep på presidentpalasset. Det viste seg senere at han kun ble skadet.

Les også: Presidenten lever etter angrep.

EU iverksetter nå evakueringsplanen Civil Protection Mechanism (MIC) for å få evakueringen til å gå så raskt som mulig.

Flere europeiske land som Frankrike og England har begynt evakueringen av sine borgere i landet.

- Svært få nordmenn befinner seg i Jemen akkurat nå, sier Frode Andersen i UD til NRK.

Utenriksdepartementet skjerpet sitt reiseråd i mai måned der de oppfordret alle nordmenn som befinner seg i Jemen om å reise ut av landet.

Harde kamper
I to uker har kamper pågått i Jemen. Sent torsdag økte kamphandlingene. Kort tid etter fredagsbønnen begynte granatene å hagle innover enkelte områder av byen.

Over 150 mennesker har blitt drept i kampene i hovedstaden Sanaa de siste dagene. Det startet for flere måneder siden da ungdommer ønsket begynte å protestere mot landets styre. Målet var en fredelig revolusjon som ville kaste president Saleh.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag