RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU feier underskudd under teppet

Sist oppdatert:
EU har inngått et kompromiss som i praksis betyr at man ser bort fra at de tunge EU-landene Frankrike og Tyskland ikke klarer EUs krav til budsjettdisiplin
EUs finansministre ble i natt enige om å sette til side EUs regler for sanksjoner mot land som kjører underskudd på statsbudsjettet på mer enn 3 prosent av brutto nasjonalprodukt.

Det gjør Frankrike og Tyskland, og landene skulle egentlig møtes med sanksjoner, som bøter.

Nå er man blitt enige om å sette dette til side, mot at Tyskland og Frankrike lover å redusere budsjettunderskuddene fremover.

Det ironiske er at det i sin tid primært var Tyskland som ivret for disse reglene, fordi det var redde for å bytte fra mark til euro, som andre - uansvarlige - land kunne ødelegge med inflasjon.

Nå er det Tyskland og Frankrike som forsøker å få liv i et stagnert næringsliv med store underskudd på statsbudsjettene.

Nattens kompromiss er omstridt. Flere land stemte mot, og EU-kommisjonær Pedro Solbes vil vurdere prøve beslutningen rettslig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere