RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU gir Hellas fire uker

Brussel (NTB-AFP-TT): Hellas har fått en frist på en måned til å vise EU at tiltakene for å takle de omfattende gjeldsproblemene fungerer.

16. mars blir en skjebnedato for Hellas. Dersom ikke tiltakene for kostnadskutt ser ut til å være tilstrekkelig for å nå målet om reduksjon i budsjettunderskuddet, har Hellas gått med på å legge fram planer om nye tiltak.

Ytterligere tiltak vil omfatte økte kostnadskutt, og økte inntekter til staten gjennom for eksempel høyere moms eller høyere skatt på biler og energiprodukter, melder nyhetsbyrået TT.

Hellas har forpliktet seg til å kutte underskuddet med fire prosentpoeng i år, fra 12,7 til 8,7 prosent av landets BNP. Etter planen skal det ned på 3 prosent innen 2012.

Landets gjeld har vokst til svimlende 2.500 milliarder, og oppfattes som en reell fare for den økonomiske stabiliteten i eurosonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere