RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU hanker inn på straffetoll

Sist oppdatert:
EU-kassen fylles opp med 810 millioner kroner i året på straffetoll fra norsk laks. Danskene fortviler
810 millioner kroner i året vil EU ta inn i avgifter og toll dersom straffetollen vil bli permanent, skriver Aftenposten.

- Det er god forretning, og en skatt som forbrukerne i EU må betale, ikke bare de norske produsentene, sier fullmektig Stig Munck Larsen i det danske Økonomi- og Ervvervsministeriet til Aftenposten. Han er den danske representanten som representerer Danmark i de EU komiteer som behandler antidumping- og beskyttelsestiltak.

Det er produsentene som må betale regningen, mens pengene går rett i EU-kassen. Men den danske representanten mener at tollen vil virke kontra produktivt.

- Med en straffetoll risikerer man også et fall i lakseprisen., mens det motsatte var meningen, og da blir det litt som å skyte seg selv i foten, sier Munck Larsen til Aftenposten.

Danske myndigheter er Norges nærmeste allierte i handelskonflikten med EU. Danske arbeidsplasser i foredlingsindustrien blir sterk skadelidende av at tilgangen til Norske råvarer blir mindre.

- Det er ingen tvil om at arbeidsplasser blir nedlagt, og mange virksomheter vil stoppe eller flytte østover. Det har vi allerede fått de første varslene om, sier Munck Larsen til avisen.

Nå jobber både danske og norske myndigheter med å få innført minstepris, i stedet for en straffetoll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere