*Nettavisen* Nyheter.

EU innfører full oljeboikott av Iran

Luxembourg (NTB-Reuters-DPA): EU innfører søndag full oljeboikott av Iran. Boikotten er et nytt forsøk på å tvinge iranerne til innrømmelser i striden om deres omstridte atomprogram.

EUs utenriksministre ble på et møte i Luxembourg mandag enige om å si opp eksisterende avtaler om import av iransk olje. Siden årsskiftet har EU-landene hatt forbud mot å inngå nye avtaler om oljeleveranser fra Iran.

- Hensikten med disse straffetiltakene er å øke presset mot Iran. Irans ledere må nå forstå at verdenssamfunnet mener alvor med sine bekymringer, sa EUs utenrikssjef Catherine Ashton etter møtet i Luxembourg mandag.

- Det er viktig å gjøre det klart for lederne i Teheran at EU står samlet og har en fast holdning i dette spørsmålet, framholdt Storbritannias utenriksminister William Hague. Han tilføyde at tiltakene mot Iran kan bli trappet opp enda mer.

Iran hevder at landets atomprogram bare skal tjene fredelige hensikter, og at målet er å bygge kjernekraftverk som kan forsyne befolkningen med strøm. Vestlige land mistenker regimet i Teheran for å forsøke å skaffe seg atomvåpen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.