RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU kan sette bom for norsk bompengeordning

Oslo (NTB): EU jobber med nye regler som kan velte den norske ordningen med bompengefinansiering av nye veier.

EU har allerede satt foten ned for det særnorske systemet med rabatter til alle som har brikke eller abonnement. Direktivet fra 2008 gjelder riktignok kun for tunge kjøretøyer som ferdes på europeiske veier, men nå ønsker krefter i EU at direktivet skal omfatte alle biler - på samtlige veier, skriver Aftenposten.

Dersom forslaget blir vedtatt, vil samtlige norske bompengeprosjekt måtte behandles på nytt i Stortinget. Det må jobbes fram nye stortingsmeldinger for hvert prosjekt, der det legges fram en ny finansieringsplan tilpasset nye rabattregler.

Et annet moment er at finansieringen kan falle helt sammen, dersom trafikken gjennom de eksisterende bompengestasjonene reduseres som en følge av at rabattene blir borte.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) sier til avisen at det er betydelig skepsis i flere EU-land mot å utvide det eksisterende direktivet. Hun håper motstanden er stor nok til å hindre direktivet, eller i hvert fall utsette ordningen og i hvert fall gi rom for tilpasninger over tid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere