*Nettavisen* Nyheter.

EU-kritikk av svensk ulvepolitikk

Brussel (NTB-TT): EU-kommisjonen er svært kritiske til svenskenes planer om å åpne for ulvejakt.

I et brev til den svenske regjeringen retter miljøkommissær Janez Potocnik kraftig kritikk mot den svenske ulvepolitikken og planen om å åpne for ulvejakt.

Den svenske planen har ifølge EUs miljøkommissær blitt utarbeidet i all hast, uten at alle relevante instanser har fått mulighet til å si sitt. Potocnik hevder den heller ikke bygger på vitenskapelige data.

Men etter alt å dømme åpner svenske myndigheter om kort tid for såkalt selektiv ulvejakt. Hensikten er å redusere innavlen i den svenske ulvestammen. Men også Verdens naturfond WWF er svært kritisk og redd stammens framtid settes i fare.

Det svenske Naturvårdsverket viser til en fersk forskningsrapport, der det heter at det er mulig å målrette jakten mot ulvene som bærer sterkest preg av innavl. Rapporten kan utløse ny og hard diskusjon i Sverige, der ulvejakt er et svært omstridt tema.

Antallet ulv i Sverige og tilgrensende områder i Norge beregnes i dag til vel 300. De fleste fagfolk mener tallet bør komme opp i minst 500, mens det svenske jegerforbundet ikke vil ha flere enn 150. Regjeringen har gått inn for rundt 180. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.