Gå til sidens hovedinnhold

EU kutter sitt nærvær i Damaskus

Brussel (NTB-Reuters-DPA): EU følger FNs eksempel og reduserer sitt nærvær i Syrias hovedstad Damaskus kraftig. Årsaken er sikkerhetssituasjonen som blir stadig dårligere, sier EUs utenrikssjef Catherine Ashton.

EU har et diplomatisk kontor i Damaskus som har vært holdt åpent til tross for konflikten mellom president Bashar al-Assads regjering og væpnede syriske opposisjonsgrupper. Men mandag opplyste Ashton at nærværet nå blir skåret kraftig ned.

- EU-delegasjonen har bestemt seg for å redusere virksomheten i Damaskus til et minimumsnivå. Dette gjøres av hensyn til sikkerheten, sa en talsmann for Ashtons kontor på spørsmål om planene fra nyhetsbyrået Reuters.

Samtidig ble det meldt om nye harde kamper nær den internasjonale flyplassen ved Damaskus. Regjeringsstyrkene skjøt mot det en talsmann for regimet beskrev som «terroristmål» i området, meldte nyhetsbyrået DPA.

En av lederne for opprørerne i området, Abu Nidal, hevdet på sin side at hans folk hadde greid å kutte strømforsyningen til flyplassen. Et fly som var på vei fra Egypts hovedstad Kairo til Damaskus måtte mandag gjøre vendereis på grunn av sikkerhetssituasjonen. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen