Belgia har utvist 21 russiske diplomater som de mener har bedrevet spionasje og utgjør en sikkerhetstrussel, ifølge det belgiske utenriksdepartementet.

Det skriver Reuters.

De 21 russerne jobbet ved den russiske ambassaden i Brussel og konsulatet i Antwerpen. De var alle akkreditert som diplomater, men jobbet innen spionasje og annen etterretningsvirksomhet, ifølge det belgiske utenriksdepartementet.

Nederland

Nyheten kommer samtidig med at Nederland melder om utvisning av 17 russere. Dette er påståtte russiske diplomater som anklages for å være etterretningsoffiserer og en trussel mot nasjonal sikkerhet.

Russlands ambassadør ble orientert om utvisningene av det nederlandske utenriksdepartementet tirsdag.

– Grunnen er at det er informasjon som viser at disse personene, som er akkreditert som diplomater, i hemmelighet er aktive etterretningsoffiserer, heter det fra utenriksdepartementet i Haag.

Irland

Irland ber fire russiske diplomater om å forlate landet, opplyser landets utenriksminister.

Utenriksminister Simon Coveney sier tirsdag at den russiske ambassadøren er blitt kalt inn på teppet og orientert om at de fire høytstående diplomatene er bedt om å forlate Irland.

– Dette er fordi deres aktiviteter ikke har vært i tråd med internasjonale standarder for diplomatisk opptreden, heter det i uttalelsen som er gjengitt i Irish Times.

Tsjekkia

Tsjekkia utviser også en russisk diplomat, og dermed har fire EU-land tirsdag utvist til sammen 43 russere. De anklages for å drive med spionasjevirksomhet.

I forrige uke utviste også Polen 45 russere som anklages for å være etterretningsoffiserer. Tidligere tirsdag opplyste Moskva at de utviser ti diplomater fra Estland, Latvia og Litauen som svar på de baltiske landenes utvisninger i forrige uke.