RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU-ledere prøver å bli enige om takten

Brussel (NTB-Anne Marte Vestbakke): Mens sparetrøtte grekere nok en gang demonstrerte og sloss med politiet, samlet EU-lederne seg til strid om tiltakene som skal få slutt på den økonomiske uroen.

Spørsmålet om en europeisk bankunion og et felles europeisk banktilsyn sto øverst på dagsordenen da EUs 27 stats- og regjeringssjefer kom sammen i Brussel torsdag.

Mens uroen igjen festet seg i Aten, tok EU-lederne fatt på mange uavklarte stridspunkter. Lederne er i utakt både når det gjelder tempo og omfang av de økonomiske tiltakene. Spesielt uenigheten mellom tungvekterne Tyskland og Frankrike var blitt tydelig.

Frankrikes president François Hollande vil ha et vedtak om en bankunion på plass innen årsslutt, mens Tysklands statsminister Angela Merkel understreker at grundighet går sammen med hurtighet.

- Den eneste beslutningen vi må ta, eller snarere bekrefte, er opprettelsen av en bankunion innen utgangen av året, og først og fremst det første steget, som er et banktilsyn, sa Hollande da han kom til toppmøtet i Brussel torsdag.

- Vi understreker igjen at vi ønsker å arbeide raskt og veldig grundig, sa Merkel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere