*Nettavisen* Nyheter.

EU maner til kamp mot voldelige ekstremister

Brussel (NTB-TT-DPA): Ekstremister som er villige til å bruke vold er en stadig større utfordring for Europa. EU vil møte utfordringen med styrket samarbeid, ikke minst om programmer for avhoppere.

EUs innenrikskommissær, svenske Cecilia Malmström, la onsdag fram en rekke forslag til tiltak som kan bremse veksten i europeisk ekstremisme. Hun tok blant annet til orde for avhopperprogrammer, nasjonale handlingsplaner og utveksling av informasjon.

- Vi ser at ekstremismen, fremmedfiendtligheten og nasjonalismen igjen er på frammarsj i Europa. Vi har ingen tid å miste. sa Malmström som lovet å stille 20 millioner euro (vel 165 millioner kroner) i friske penger til disposisjon for arbeidet mot voldelig ekstremisme.

Forslagene hilses velkommen av Robert Örell som leder det svenske antirasistiske programmet Exit. - Man må ta utgangspunkt i hver enkelt persons individuelle behov, framholder Ôrell overfor nyhetsbyrået TT.

Cecilia Malmström påpekte i sin orientering i Brussel onsdag også at stadig flere unge mennesker forlater Europa for å kjempe i krigene i land som Syria og Somalia. Tallet på slike krigsdeltakere har trolig kommet opp i over 1.200, framholdt hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.