RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU-ministere enige om Syria-reaksjon

EUs utenrikssjef Catherine Ashton og USAs utenriksminister John Kerry møttes i Vilnius denne uka. Kerry er glad for at EU-landene nå har kommet med en felles uttalelse om Syria.
EUs utenrikssjef Catherine Ashton og USAs utenriksminister John Kerry møttes i Vilnius denne uka. Kerry er glad for at EU-landene nå har kommet med en felles uttalelse om Syria. Foto: Susan Walsh / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
EU-landenes utenriksministre er enige om at det må reageres mot Syria, men ikke på hvilken måte.

Vilnius (NTB-Ritzau-Reuters-AFP): Etter å ha diskutert siden fredag, ble de 28 europeiske utenriksministrene lørdag ettermiddag enige om en felles holdning om at det må reageres mot Syrias bruk av kjemiske våpen i borgerkrigen.

Men EU-landene er ikke enige om hvilken form reaksjonen skal ha.

– Vi vil se en klar og sterk respons, sier EUs utenrikssjef Catherine Ashton, uten å gå i detalj om hva responsen vil innebære.

Splittet før møtet
Europa har vært splittet i synet på reaksjon mot Syria etter det angivelige gassangrepet i Damaskus-området i august. Kun Frankrike har sagt at de vil delta i et USA-ledet angrep mot Syria, mens Storbritannia og Danmark vil støtte en militæraksjon politisk.

EUs utenriksministre var fredag og lørdag samlet i Vilnius for å diskutere Syria og er enige om at det er brukt kjemiske våpen i Syria, samt at det er regimet som står bak gassangrepene.

Venter på FN
De er også enige om å avvente rapporten fra FNs våpeninspektører før en eventuell reaksjon.

– EU understreker behovet for å fortsatt fremme en løsning på krisen i Syria gjennom en FN-prosess, sier Ashton.

USAs utenriksminister John Kerry besøkte møtet fredag kveld. Han sier han er glad for uttalelsen landene nå har kommet med, og kaller det en klar og sterk uttalelse om behovet for å stille det syriske regimet til ansvar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere