RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU-motstanderne har tillit til Sejersted

Oslo (NTB): EU-motstanderne mener at jussprofessor Fredrik Sejersted tilhører ja-siden i EU-spørsmålet, men de har tillit til granskingen av EØS-avtalen han skal lede.

Sejersted skal lede utvalget som skal utrede hva EØS-avtalen har betydd for Norge. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) presenterte utvalget torsdag.

Heming Olaussen i Nei til EU mener at Sejersted er ja-mann, men vil ikke kritisere valget av Sejersted til det nye vervet.

- Inntil videre har jeg tillit. Jeg oppfatter ham som ryddig og opptatt av å få fram fakta, sier Olaussen til Aftenposten.

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, sier han også er positiv til utvalgets sammensetning og mandat. Også Paal Frisvold, leder i Europabevegelsen, er fornøyd.

- Utvalget vil få fakta på bordet og slik bidra til at folk innser hvor håpløs EØS-avtalen er, sier Frisvold.

Sejersted har tidligere sagt at EØS-avtalen har klare svakheter, men at den har vært forbausende levedyktig og at den representerer et stort nasjonalt kompromiss. Han vil ikke svare på om han er ja-mann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere