RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU ønsker ikke sanksjoner mot Ukraina

Brussel (NTB-Ritzau): EU vil ikke innføre sanksjoner mot Ukraina, men åpner for nærmere samarbeid med landet. Det ble konklusjonen da Unionens utenriksministre møttes i Brussel mandag.

Ifølge den danske utenriksministeren Martin Lidegaard var det ingen land som gikk inn for sanksjoner mot Ukraina, men ministrene sier at de følger den politiske krisen med «dyp bekymring».

- Det var bred enighet om at sanksjoner ikke er svaret akkurat nå. Det vil bare eskalere konflikten, sier Lidegaard.

De 28 utenriksministrene i EU var mandag samlet i Brussel for sitt månedlige møte. EU har engasjert seg sterkt i den politiske konflikten i Ukraina, som startet da president Viktor Janukovitsj nektet å skrive under på en samarbeidsavtale med EU og heller styrket forbindelsene til Russland.

Sverige, Polen og flere andre land tok til orde for at det skulle skrives i konklusjonen fra møtet at Ukraina i framtiden kunne håpe på EU-medlemskap - et forslag som ble nedstemt. Men utenriksministrene skriver at den allerede underskriftsklare samarbeidsavtalen «ikke utgjør det endelige målet for forholdet mellom EU og Ukraina». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere