*Nettavisen* Nyheter.

EU og Norge skjerper sanksjonene mot Syria

Brussel (NTB-AFP-DPA): Norge slutter seg til EUs innstramminger overfor regimet til Bashar al-Assad i Syria. Blant annet skal det bli enda vanskeligere å frakte våpen inn i det borgerkrigsherjede landet.

23.07.12 17:37

EUs utenriksministre ble mandag enige om å fryse bankkontoene til 26 syrere og tre selskaper med tette bånd til regimet. Tidligere er 129 personer og 49 selskaper svartelistet av EU.

Norge vil fortsette å støtte tiltak som øker presset på regimet i Damaskus og slutter seg derfor til sanksjonene, opplyser utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Syria er fanget i en voldsspiral med fryktelige humanitære konsekvenser. Det internasjonale samfunn må gjøre hva det kan for å stanse denne tragedien, sier han i en pressemelding.

EU-landene og Norge kommer også til å inspisere fly og skip som mistenkes for å frakte våpen til Syria. Ethvert EU-land som har mistenkelige båter og fly i sine farvann og luftrom, forplikter seg nå til å sende inspektører.

- Sanksjoner må aldri undervurderes. Vi må fortsette presset mot Syria og si tydelig at president Assad må gå av, sa EUs utenrikssjef Catherine Ashton. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.